Снимачна площадка

Полицейското управление на "Кобра 11" в Дреилинден

СЕЗОН 1 И 2

От 1996 г. до 1998 г., всички сцени са снимани в и около Берлин и Бранденбург. Магистралата за екшън сцени на ООН се намира в югоизточен Берлин. Северно от село Дреилинден покрай А115, поръчват строителството на сграда, която ще бъде полицейско управление на Кобра 11. Магистралата не е затворен по време на снимките. Екипът на Кобра 11 шофира с ниска скорост по магистралата, това може да се види в сцените когато ги изпреварват много камиони.

Сградата на продуцентската компания "Action Concept"

ОТ СЕЗОН 3

От 1998 г., епизодите се заснемат в и около Кьолн и Дюселдорф, както и на няколко основни магистрали (A44/A46 и сега главно на магистралата от Алденховен Дюрен – между Кьолн и Дюселдорф) в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Полицейското управление на Кобра 11, в действителност е част от сградата на  продуцентската компания „Action Concept“ в Хюрт(близо до Кьолн). Сградата има надстройка и там са всички офиси на компанията-продуцент.

Магистралата до Алден

ОТ СЕЗОН 10

От ноември 2005 г. (краят на сезон 10) за всички екшън сцени от филма се използва магистрала в близост до Алденховен (близост до Сиерсдорф). Тя е създадена за филми, сериали и тестове. Дължината и е 1,1 км.