Екип

Ердоган Аталай

Ердоган Аталай

Ердоган Аталай е роден на 22 септември 1966 г. в Хановер, Германия. Баща му е турчин, а майка му германка. Той прави първия си опит в театъра на 18 години в постановката „Аладин и вълшебната лампа“ в Държавния театър в Хановер. Освен театралните си роли играе в „Отнасяне за Лобек“, „Двойна употреба“, „Гвардия“ и „Клоунът“. Големия му пробив, като комисар Семир Геркан в сериала „Кобра 11“ започнал през 1996 година. Живее със съпругата си, Катя Охнек и 2-те си деца.

В сериала:

Играе от епизод 3 в ролята на главен комисар Семир Геркан. Отличителна черта на Семир е, че винаги е в добро настроение. Доброто му настроение не може да бъде разрушено дори от най-лошите събития, като цяло той има положителна представа за света. Това позитивно мислене му дава възможност за по-редки кавги. Семир не е кариерист, което не означава, че той е по-малко смел от партньора си. Семир се жени за секретарката Андреа. Малките кавги между двамата са нещо обичайно. Андреа често е ревнива, когато Семир влиза в контакт с привлекателни жени.

Пиа Щутценщайн

Пиа Щутценщайн

Пиа Щутценщайн е роденa през 1989 г. в град Аахен. След като завършва гимназия „Моншауер“ е студентка в театъра „Театрална академия“ Кьолн от 2012 до 2016 г., където завършва през 2016 г.

В сериала:

Играе от 47 сезон в ролята на главен комисар Вики Райсингер.

Даниел Рьоснер

Даниел Рьоснер

Даниел Рьоснер е роден на 20 януари 1984 г. в град Висбаден, прави своя дебют на екрана през 2004 г. в късометражния филм „Троянската крава и лейтенант Милър“. Става известен за първи път пред по-широка аудитория през 2006-2007, като Луис Ротенбург по Sat.1 в теленовелата „Любовта в Берлин“.

Участвал е в по-стари епизоди на „Кобра 11“, като Андреас „Тахо“ Тачински (28 и 30 сезон) – еп. „Турбо и Тахо“ и еп. „Турбо и Тахо отново в действие“.

В сериала:

Играе от 39 до 46 сезон (общо 73 епизода) в ролята на главен комисар Паул Ренер.

Винценц Кифер

Винценц Кифер

Винценц Кифер е роден на 29 януари 1979 г., започва телевизионната си кариера през 1997 г., без да посещава театрално училище. По-късно той взима уроци по актьорско майсторство с Манфрид Швабе, Урсула Майчъл, Кристофър Хилгер, Сендино Франк Мюлер, Майкъл Маргота и Бьорн Джонсън.

За ролята си във филма „Im Namen des Herrn und Tatort“ през 2004 г., той е награден за най-добър млад актьор.

В сериала:

Играе от 35 до 38 сезон (общо 31 епизода) в ролята на главен комисар Александър „Алекс“ Брандт.

Том Бек

Том Бек

Том Бек е роден на 26 февруари 1978 г., завършва обучението си в Баварската театрална академия в Мюнхен. От 1999 г. до 2003 г. той пее в две групи, последната е крал Шлеър, през 2001 г. я напуска.

След награда в Националния конкурс по пеене за най-добро представяне на музикалната сцена, можете да го видите в много продукции в театъра, музиката и телевизията. От 2004 г. той се появява в няколко телевизионни продукции.

В сериала:

Играе от 24 до 34 сезон (общо 81 епизода) има и специално участие в еп. „Честит рожден ден“ (сезон 46) в ролята на главен комисар Бен Йегер.

Гедеон Буркхард

Гедеон Буркхард

Гедеон Буркхард е роден на 3 юли 1969 г. в Мюнхен, Германия и е син на немската актриса Елизабет вон Моло, както и правнук на албанския актьор Александър Мойси. Гедеон Буркхард е изпратен да учи в Англия. През 1979 г. той се снима в немския филм „Blut und Ehre“ и така започва актьорската му кариера. Негов ментор е баща му – Волфганг Буркхард.

През 90-те той живее в САЩ и участва в няколко продукции без голям успех. По това време той се жени в Лас Вегас, но се развежда само 4 месеца по-късно. След това той се премества във Виена заради сериала „Комисар Рекс“. След повече от 5 години той се мести в Берлин по работни причини.

Гедеон Буркхард има една дъщеря- Джоя. До ноември 2007 г. работи в Кьолн по сериала „Кобра 11“, където играе главна роля като главен комисар Крис Ритер. След това се завръща в Берлин, за да бъде близо до дъщеря си и да работи по нови проекти. Той казва: „За момента отново ще се посветя изцяло на моя артистичен живот в Берлин“. Той има нова роля във филма на Куентин Тарантино „Inglourious Bastards“. След февруари 2009 г. се снима в германския ТВ филм „So ein Schlamassel“.

В сериала:

Играе от 21 до 23 сезон (общо 22 епизода) в ролята на главен комисар Крис Ритер.

Кристиан Оливер

Кристиан Оливер

Кристиан Оливер е роден на 3 март 1972 г. в Целе и е израснал във Франкфурт на Майн. След гимназията, той учи актьорско майсторство в САЩ и играе в множество роли.

Нито едно действие не е твърде опасно за него и често са му в полза бойните изкуства сред убийците и изнудвачите!

Загива в самолетна катастрофа на 4 януари 2024 г.

В сериала:

Играе от 14 до 16 сезон (общо 28 епизода) в ролята на комисар Ян Рихтер.

Рене Щайнке

Рене Щайнке

Рене Щайнке е роден на 16 ноември 1963 г., завършил е театралното училище Ернст Буш в Берлин. Играе в много сериали и е известен на публиката с „Гвардия“, „Полиция 110“, „Семейство за целувка“ и „Кобра 11“.

В сериала:

Играе от 7 до 13 сезон (общо 50 епизода) и от 17 до 20 сезон (общо 33 епизода) в ролята на главен комисар Том Краних.

Марк Келер

Марк Келер

Марк Келер е роден на 5 май 1965 г. в Констанс, Германия. Той става механик като баща си, но мечтата му е да стане актьор. От 1985 г. до 1987 г. учи три семестъра в театрално училище във Фрайбург.

През 1989 г. Марк прави големия си пробив в „Шоуто на Руди Карел“. Като Дийн Мартин- имитаторът, който ударя като бомба. От тогава нататък кариерата му върви нагоре.

В сериала:

Играе от 2 до 6 сезон (общо 36 епизода) има и специално участие в еп. „Прераждане“ (сезон 34) в ролята на главен комисар Андре Фукс.

Йоханес Брандруп

Йоханес Брандруп

Йоханес Брандруп е роден на 7 януари 1967 г. във Франкфурт на Майн. В училище печели първия си опитен етап в театрални групи и ленти. В училище- Фолкванг през есента на 1988 г., Брандруп учи актьорско майсторство и режисура. В същото време, той е работил като асистент-режисьор в театъра Шайспиелхаус в Дюселдорф.

През 1992 г., Брандруп е извикан в германския театър за постановката „Gšttingen“ и се появява в редица продукции, включително „Кралят Лир“, „Натан на мъдрите“, „Ятаган“ и в „Странната битка за град Самарканд“ от Харалд Мюлер.

В сериала:

Играе в сезон 1 (общо 9 епизода) има и специално участие в еп. „Риск“ (сезон 40) в ролята на главен комисар Франк Щолте.

Райнер Щекер

Райнер Щекер

Райнер Щекер е роден на 25 октомври 1965 г., започва актьорското си обучение в училището Мото-Фалкенберг в Мюнхен. Първите му постановки са в театър в средата на 1980 г. Играл е в мюзикъла „Линия 1“, както и в сериали, като „Бела Блок“, „Местопрестъплението“ или „Клемперер“.

В сериала:

Играе в епизод 1 и 2 в ролята на главен комисар Инго Фишер.