екип

Ердоган Аталай

Ердоган Аталай

 

Ердоган Аталай е роден на 22 септември 1966 г. в Хановер, Германия. Баща му е турчин, а майка му германка. Той прави първия си опит в театъра на 18 години в постановката "Аладин и вълшебната лампа" в Държавния театър в Хановер. Освен театралните си роли играе в "Отнасяне за Лобек", "Двойна употреба", "Гвардия" и "Клоунът". Големия му пробив в като комисар Семир Геркан в сериала "Кобра 11" започнал през 1996 година. Живее със съпругата  си, актрисата Астрид Ан-Мари Полмам.

 

Ролята:

 

Играе от епизод 3 в ролята на главен комисар Семир Геркан.

 

Отличителна черта на Семир е, че винаги е в добро настроение. Доброто му настроение не може да бъде разрушено дори от най-лошите събития, като цяло той има положителна представа за света. Това позитивно мислене му дава възможност за по-редки кавги. Семир не е кариерист, което не означава, че той е по-малко смел от партньора си. Семир се жени за секретарката Андреа. Малките кавги между двамата са нещо обичайно. Андреа често е ревнива, когато Семир влиза в контакт с привлекателни жени.

Том Бек

Том Бек

 

Том Бек е роден на 26 февруари 1978 г., завършва обучението си в Баварската театрална академия в Мюнхен. От 1999 г. до 2003 г. той пее в две групи, последната е крал Шлеър, през 2001 г. я напуска.

 

След награда в Националния конкурс по пеене за най-добро представяне на музикалната сцена, можете да го видите в много продукции в театъра, музиката и телевизията. От 2004 г. той се появява в няколко телевизионни продукции.

 

Ролята:

 

Играе от 24 до 34 сезон (общо 81 епизода) в ролята на главен комисар Бен Йегер.

 

Рене Щайнке

Рене Щайнке

 

Рене Щайнке е роден през 1963 г. завършил е театралното училище Ернст Буш в Берлин. Играе в много сериали и е известен на публиката с "Гвардия", "Полиция 110", " Семейство за целувка " и "Кобра 11".

 

Ролята:

 

Играе от 7 до 13 сезон (общо 50 епизода) и от 17 до 20 сезон (общо 33 епизода) в ролята на главен комисар Том Краних.

 

След като колегата на Семир, Андре Фукс, е бил убит при операция в Майорка от търговеца на оръжие Бергер, Семир получава нов партньор- Том Краних. Това е началото на едно прекрасно приятелство, но Том има слабост - неговата непохватност. Бюрото му е затрупано от разхвърлени файлове наоколо и той никога не знае, кое къде е. Усмивката му е най-доброто оръжие в разрешаването на конфликтите.

 

Райнер Щекер

Райнер Щекер

 

Райнер Щекер започва актьорското си обучение в училището  Мото-Фалкенберг в Мюнхен. Първите му  постановки са в театър в средата на 1980 г. Играл е в мюзикъла "Линия 1", както и в сериали, като "Бела Блок", "Местопрестъплението" или "Клемперер". Актьорът живее в Берлин.

 

Ролята:

 

Играе в епизод 1 и 2 на сериала "Кобра 11" в ролята на главен комисар Инго Фишер.

Даниел Рьоснер

Даниел Рьоснер

 

Даниел Рьоснер е роден на 20 януари 1984 г. в град Висбаден, прави своя дебют на екрана през 2004 г. в късометражния филм "Троянската крава и лейтенант Милър". Става известен за първи път пред по-широка аудитория през 2006-2007, като Луис Ротенбург по Sat.1 в теленовелата "Любовта в Берлин".

Участвал е в по-стари епизоди  на "Кобра 11", като Андреас "Тахо" Тачински (28 и 30 сезон) - еп. "Турбо и Тахо" и еп. "Турбо и Тахо отново в действие".

 

Ролята:

 

Играе от 39 сезон в ролята на главен комисар Паул Ренер.

 

Гедеон Буркхард

Гедеон Буркхард

 

Буркхард е роден в Мюнхен, Германия и е син на немската актриса Елизабет ван Моло, както и правнук на албанския актьор Александър Моиси. Гедеон Буркхард е изпратен да учи в Англия. През 1979 той се снима в немския филм "Blut und Ehre" и така започва актьорската му кариера. Негов ментор е баща му - Волфганг Буркхард.

През 1990-те той живее в САЩ и участва в няколко продукции без голям успех. По това време той се жени в Лас Вегас, но се развежда само 4 месеца по-късно. След това той се премества във Виена заради сериала "Комисар Рекс". След повече от 5 години той се мести в Берлин по работни причини.

Гедеон Буркхард има една дъщеря - Джоя. До ноември 2007 работи в Кьолн по сериала "Кобра 11", където играе главна роля като главен комисар Крис Ритер. След това се завръща в Берлин, за да бъде близо до дъщеря си и да работи по нови проекти. Той казва: "За момента отново ще се посветя изцяло на моя артистичен живот в Берлин". Той има нова роля във филма на Куентин Тарантино "Inglourious Bastards". След февруари 2009 се снима в германския ТВ филм "So ein Schlamassel".

 

Ролята:

 

Играе от 21 до 23 сезон (общо 22 епизода)  в ролята на главен комисар Крис Ритер.

 

Марк Келер

Марк Келер

 

Марк Келер е роден на 5 Май 1965 г. в Констанс, Германия. Той става механик като баща си, но мечтата му е да стане актьор. От 1985 г. до 1987 г. учи три семестъра в училище във Фрайбург.

 

През 1989 г. Марк прави големия си пробив в "Шоуто на Руди Карел". Като Дийн Мартин- имитаторът който ударя като бомба. От сега нататък кариерата му върви нагоре.

 

Ролята:

 

Играе от 2 до 6 сезон (общо 36 епизода) има и специално участие в еп. "Прераждане" (сезон 34) в ролята на главен комисар Андре Фукс.

Винценц Кифер

Винценц Кифер

 

Винценц Кифер е роден на 29 януари 1979 г., започва телевизионната си кариера през 1997 г., без да посещава театрално училище. По-късно той взима уроци по актьорско майсторство с Манфрид Швабе, Урсула Майчъл, Кристофър Хилгер, Сендино Франк Мюлер, Майкъл Маргота и Бьорн Джонсън.

 

За ролята си във филма "Im Namen des Herrn und Tatort" през 2004 г., той е награден за най-добър млад актьор.

 

Ролята:

 

Играе от 35 до 38 сезон (общо 31 епизода) в ролята на главен комисар Александър "Алекс" Брандт.

 

Кристиан Оливер

Кристиан Оливер

 

Кристиан Оливер е роден на 3 март 1972 г. в Целе и е израснал във Франкфурт на Майн. След гимназията, той учи актьорско майсторство в САЩ и играе в множество роли.

 

Ролята:

 

Играе от 14 до 16 сезон (общо 28 епизода)  в ролята на комисар Ян Рихтер.

 

 Нито едно действие не е твърде опасно за него и често са му в полза бойните изкуства сред убийците и изнудвачите!

 

Йоханес Брандруп

Йоханес Брандруп

 

Йоханес Брандруп е роден на 7 януари 1967 г. във Франкфурт на Майн. В училище печели първия си опитен етап в театрални групи и ленти. В училище- Фолкванг през есента на 1988 г., Брандруп  учи актьорско майсторство и режисура. В същото време, той е работил като асистент-режисьор в театъра Шайспиелхаус в Дюселдорф.

 

През 1992 г., Брандруп е извикан в германския театър за постановката "Gšttingen" и се появява в редица продукции, включително "Кралят Лир", "Натан на мъдрите", "Ятаган" и в "Странната битка за град Самарканд" от Харалд Мюлер.

 

Ролята:

 

Играе в сезон 1 (общо 9 епизода) има и специално участие в еп. "Риск" (сезон 40) в ролята на главен комисар Франк Щолте.

 

Facebook

 

Cobra11Bulgaria

 

YouTube

 

Кобра 11 България

 

Instagram

 

cobra11bulgaria

 

Mail

 

[email protected]

КОБРА 11  БЪЛГАРИЯ     ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ     © 2014-2018     RTL TELEVISION & ACTION CONCEPT

Ердоган Аталай
Том Бек
Рене Щайнке
Райнер Щекер
Даниел Рьоснер
Гедеон Буркхард
Марк Келер
Винценц Кифер
Кристиан Оливер
Йоханес Брандруп
Ердоган Аталай
Том Бек
Рене Щайнке
Райнер Щекер
Даниел Рьоснер
Гедеон Буркхард
Марк Келер
Винценц Кифер
Кристиан Оливер
Йоханес Брандруп
Ердоган Аталай
Даниел Рьоснер
Винценц Кифер
Том Бек
Гедеон Буркхард
Кристиан Оливер
Рене Щайнке
Марк Келер
Йоханес Брандруп
Райнер Щекер